Novi Sad
18.09.2013.
07:27
Zbog neadekvatnog recikliranja otpada Novi Sad godišnje izgubi 10 miliona evra potencijalne zarade, tvrde aktivisti za očuvanje životne sredine.
  • Sale NS

    18.09.2013 12:43
    Nije ni čudo !?
    Sadašnji direktor JKP ČISTOĆA prethodno je bio pomoćnik za ugostiteljstvo u nekadašnjem delu EV koji se zove OIU, a na to mesto se kvalifikovao jer je prethodno prodavao vino po restoranima i kafićima. Njegov prethodnik bio je geograf a predprethodnik, koji je bukvalno sahranio firmu, a kojeg više niko i ne pominje, prethodno je radio u nekoj toplani ... Kako onda da štima čistoća u gradu poput Novog Sada ?
  • 18.09.2013 12:38
    Na zapadu je obavezno da recimo praznu limenku od sardine odlozis u jedan kontejner, obojeno staklo u drugi, "belo" staklo i treci, prazne baterije u cetvrti, papir u peti, plastiku u sesti, tetrapak ambalazu od mleka i sokova u sedmi, praznu ambalazu u kojoj se nalazila kucna hemija u osmi kontejner i tako redom. Ko je u Novom Sadu spreman da tako sortira svoj kucni otpad? Jedva nas je zakon prisilio da vezujemo pojaseve u kolima. Kada bi sada neko uveo pravilo sortiranja otpada po kontejnerima vise od pola grada bi se pobunilo da je to gubljenje vremena, da njemu niko ne moze da naredi sta da radi sa praznom limenkom i baterijama, gde je tu demokratija i slicno. Na zapadu te bre prvi komsija prijavi ako u kontejner za papir ubacis kartonsku kutiju jer postoji i poseban kontejner za karton. U roku od odmah dolazi komunalna i naplacuje kaznu. Ako neces da platis udari ti administrativnu zabranu na platu a ako nisi zaposlen kaznu napaltu prvom clanu domacinstva koji je u radnom odnosu. Ako niko ne radi kazna stoji i kamate se gomilaju. Tamo nema one fore da kazna moze da zastari, kada tad ces je platiti. Makar kada umres pa ce naplatiti kroz ostavinsku raspravu.
  • -

    18.09.2013 08:47
    -
    aman, ovu kampanju smo vec prosli.
    zar moramo opet?

    i tapsace blam je postalo blam
  • mjadjan

    18.09.2013 08:42
    Ja bih rekao da se otpad doooobro pregleda dok je jos u kontejnerima, pre nego sto ga odnesu. Cigusi to odrade do detalja, uzimaju svu plastiku, karton, drvo i naravno gvozdje. Ostaje samo jos staklo mozda neiskorisceno, ali za to im ocigledno slabo placaju.
  • dj

    18.09.2013 08:37
    Na tetrapak ambalaži piše "reciklirajte tetrapak". Gde ima takav kontejner? Zapad imao pre 30 i više godina posebne kontejnere za: karton, ambalaža (plastika, tetrapak, stiropor,...), bio otpad, ostali kućni otpad, odeća i obuća, električni uređaji, za staklo (za svaku boju poseban). Po pozivu dolaze po veći otpad (nameštaj, frižider,...)
    Zabranite S.S.S. da rasturaju kontejnere, pogotovo one koji su predviđeni za plastiku, kaznite ih za uništavanje javne imovine. Svi smo mi platili te kontejnere. Zašto na svakom njihovom prevoznom sredstvu postoji platneni džak iz tog kontejnera? A da znam, ne možemo im ništa jer su oni zaštićeni kao beli medvedi.
  • Novosađanin

    18.09.2013 08:33
    Kradja
    Pa bolje da ovi siroti Romi kradu djubre iz kontejnera i time hrane porodice, nego da ovi kvazi Romi koji upravljaju gradom kradu novac od otkupa sekundarnih sirovina i kupuju besne automobile.
  • Milena

    18.09.2013 08:03
    Sramota
    Pa vidimo i mi gradjana našta liče kontejneri za plastične flaše, bilo je njih i pre pa nisu bili polomljeni kao danas. Da ne pričamo da ni jedna druga vrsta otpada ne može da se posebno odloži kao što je svuda na zapadu. Sramota da mi grcamo u siromaštvu a bacamo sirovine na deponiju da nam zagađuju zemlji i vodu.
  • 609

    18.09.2013 07:58
    Malo drugacije
    Koliko se ja secam... U vise navrata je Čistoća molila gradjana da prijave policiji sve ljude koji uzimaju plastiku sa mesta predvidjenih za reciklazu istog, zbog velikog novcanog gubitka.
  • ja

    18.09.2013 07:34
    smeće
    Neka gospodja iz JKP Čistoća da javno podatak koliko otpada mesečno preduzeće proda i koliki profit ostvari prodajom sekundarnih sirovina. Takodje neka da podatak koliko se otpada prodavalo mesečno u periodu od pre godinu dana, dok ona i njeni još nisu došli na vlast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna